πηγή: www.localit.gr

Μέσα στο Φεβρουάριο θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ο δήμος Ελευσίνας , ο οποίος προσανατολίζεται και στη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί στο χώρο της πρώην Κοινωνικής Υπηρεσίας (Ελευθερίου Βενιζέλου και Εθνικής Αντιστάσεως) και θα παρέχει στους δικαιούχους, τυποποιημένα προϊόντα, είδη βρεφανάπτυξης, ατομικής υγιεινής , καθαριότητας και ένδυσης. Οι προμήθειες των προϊόντων θα γίνονται κυρίως από το δήμο σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού, ενώ το κοινωνικό παντοπωλείο θα μπορεί να διανέμει στους δικαιούχους και είδη που προέρχονται από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλόγων σωματείων και εταιρειών. Ο έλεγχος λειτουργίας του θα γίνεται από εξαμελή επιτροπή στην οποία εκτός από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον υπεύθυνο για την κοινωνική υπηρεσία δημοτικό σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες θα μετέχουν και δύο μέλη της μειοψηφίας που ορίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο. Η δομή θα υποστηρίζεται από το προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και θα συνεπικουρείται από εθελοντές. Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και στη συνέχεια θα εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή.

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο

Η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Ιατρείου, είναι στόχους του δήμου Ελευσίνας, ο οποίος προσδοκά στην στήριξη των λειτουργών υγείας της πόλης. Για το σκοπό αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, απηύθυνε ανοικτή επιστολή με αποδέκτες όλους όσοι ασχολούνται με την υγεία, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτές αλλά και φαρμακοποιούς. Με την επιστολή του, τους ενημερώνει για την πρόθεσή του να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τα οποία έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά αδυνατούν να έχουν πρόσβαση λόγω της οικονομικής συγκυρίας, και τους ζητά να γίνουν κοινωνοί με την επιστημονική συνεισφορά και συνεργασία τους.

δείτε από το site του Δ. Ελευσίνας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

Advertisements